Suština i postojanje
Početna » Suština i postojanje
Suština i postojanje

03/03/2018

Svi mi imamo dušu i suštinu kao Božiji dar. Činimo jednu ćeliju velikog tijela, nazvanog Univerzum, kosmos, život ili Bog. Suština nam je ista, razlikujemo se po tijelu, emocijama, mislima, djelima i svojevrsnoj individualnosti. Naše postojanje je posebna pustolovina.

Isus, Sokrat, Buda, Mocart, Ajnštajn, Dali, Gaudi, Betoven i Vivaldi su od svog fizičkog postojanja, stvorili dar univerzalnog postojanja. Dosegli su visine i ostavili dubok pečat.

Naša suština je iskrica velike vatre, kapljica iz beskonačnog okeana. Na svakom je da taj dar iskoristi, što je najbolje moguće. Svako ima svoju misiju i nosi se sa problemima koje mu život donosi. Mnogi, međutim, zaboravljaju na taj dar i ponašaju se nemarno i neodgovorno.

Iz istorije su nam poznati životni putevi osoba, koje su ostavile neki pečat, odigravši neku bitnu ulogu, bilo pozitivnu, bilo negativnu. Na tebi je da odlučiš da li ćeš iskoristiti svoj dar, kao doprinos Dobru ili ćeš se izgubiti u pomračini svoje duše. Sve kreće od duše. Tvoje postojanje je tvoja vlastita istorija.

Da bi izrazila svoj potencijal, suštini je potrebno fizičko tijelo.To tijelo uz emocije, talente, način razmišljanja i navike, potvrđuje postojanje i osobenost svakog pojedinca. U svakom trenutku oseti da je tvoja suština duša, a da tijelo posjeduješ kako bi se manifestovao.

Autor teksta: Giljermo Ferera
Prevod i obrada: Gabrijela Zajac

Može da vam bude zanimljivo: