Aktivnosti Instituta „Bijeli Lotos“NVO
Početna » Aktivnosti Instituta „Bijeli Lotos“NVO
Aktivnosti Instituta „Bijeli Lotos“NVO

09/07/2019

7 Međunarodna konferencija Zdravstvenog Turizma,Bečići

U proteklih par mjeseci Institut “Bijeli Lotos” iz Budve uzeo je učešća na mnogim događajima koji su organizovani u Crnoj Gori a usko su povezani sa ciljevima i djelatnosti kojim se ova organizacija bavi.

Jedan od tih događaja je i “7 međunarodna konferencija o zdravstvenom turizmu” održana 22-23.10.2018 godine u hotelu Splendid u Bečićima,Crna Gora.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici Ministarstva Turizma Crne Gore,Privredne Komore Crne Gore,JP Morsko Dobro,Instituta Simo Milošević,Ministarstva Nauke i predstavnici lokalne samouprave.

U okviru konferencije održan je i festival “Lepota Mediterana” namjenjen stručnoj i široj javnosti.Učesnici festivala su predstavnici stručne javnosti iz oblasti zdravlja.Tokom ova dva dana festivala u hotelu Splendid održala su se mnogobrojna predavanja,radionice i stručni seminari iz oblasti ljepote,njega,zdravlja i Wellness programa.

Iskreno se nadamo da će se i program Instituta”Bijeli Lotos” koji se izmedju ostalog bavi promocijom Tradicionalnih i Alternativnih tehnika i metoda za unapređenje zdravlja naći svoje mjesto u ponudi Zdravstvenog Turizma Crne Gore kroz aktivnosti za koje se zalaže.

19.Sajam biznisa i Budvanski bazar ženskog stvaralaštva,Budva

Bila nam je velika čast da na poziv Udruženja žena Budve učestvujemo na 19.Sajmu biznisa i Budvanskom bazaru ženskog stvaralaštva održanog 26.i 27.10.2019. godine.

Na sajmu su učestvovala udruženja i organizacije žena iz Crne Gore i zemalja u okruženju.Predstavile su se sa svojim ručnim radovima i domaćim radnostima.Mnogi od tih udruženja se bave i izradom odevnih predmeta i zalažu se za očuvanje starih zanata i tehnika izrade.Zanimljivo druženje u hali 5 Budvanskog Sajma ,razmena iskustava i veština,znanja.

Institut “Bijeli Lotos ” se na Sajmu predstavio sa svojim programom promocije organske prirodne kozmetike u saradnji sa “Perla sapuni” i “Ana Marija prirodna Kozmetika”.Posjetioci su mogli da osete čari prirodnih macerata na svojoj koži kroz besplatne tretmane lica koje je predsjednica Instituta Gabrijela Zajac darivala oba dana Sajma.

Institut”Bijeli Lotos” je pored promocije svojih ciljeva i djelatnosti na 19.Sajmu biznisa i Budvanskog ženskog stvaralaštva,promovisao i festival AlterMedi Fest i Feštu od zravlja,jedini međunarodni festival posvećen promociji Tradicionalnim i Alternativnim metodama i tehnikama za unapređenje zdravlja,organske hrane,organske kozmetike,ljekovitog bilja,meda i pčelinjih proizvoda,sportskih disciplina i zdravih stilova života koji se održava u Crnoj Gori.

 

tekst:Gabrijela

Foto:arhiva Instituta “Bijeli Lotos”

institutbijelilotos@gmail.com

 

Može da vam bude zanimljivo: