Održan drugi po redu međunarodni humanitarni festival AlterMedi Fest-Fešta od zdravlja u Budvi

24. 11. 2019.
Gabriela

21.i 22. 09. 2019 godine na plaži San Trope u Budvi, u organizaciji Instituta „Bijeli Lotos“ NVO, održan je drugi po redu međunarodni festival ALTERMEDI FEST – Fešta od zdravlja. Festival je bio deo globalnog projekta World Wellness Weekend u kojem je učestvovalo 98 zemalja iz čitavog svijeta.

Ovogodišnji festival je bio sa malo izmenjenim konceptom.Posjetiocima su prezentovane Alternativne i Tradicionalne metode i tehnike za unapređenje zdravlja i samopomoć :

  • Masaže
  • Reiki
  • Refleksologija
  • Regresoterapija
  • Cupping terapija
  • Resoul coaching
  • Duhovno energetsko iscjeljivanje
  • Kvantna analiza cjelokupnog organizma
  • Treninzi ( karate, Korektivna gimnastika, Pilates, yoga )

Festival je bio humanitarnog karaktera i terapeuti volonteri su bili na raspolaganju od 10h do 18h oba dana za sva pitanja i tretmane koji su naši posjetioci mogli da probaju. Sav prilog koji je sakupljen kao razmena pozitivne energije upućen je malom Savi Riliju ,dječaku od 6 godina iz Tivta,koji se liječi od celebralne paralize u Novom Sadu.

U okviru festivala su održani i promotivni časovi karatea,korektivne gimnasike,Pilatesa ,fitnesa i yoge u Budvanskim sportskim klubovima,upoznavajući naše najmlađe a i one starije koji su bili zainteresovani kolika je uloga sporta i rekreacije bitna za pravilan rast i održavanje zdravlja.


Članovi nevladine organizacije Institut „Bijeli Lotos“ iz Budve i terapeuti volonteri koji su dali svoje učešće u ovom divnom događaju su 21.i 22. septembra 2019. godini bili predstavnici Crne Gore na globalnom događaju World Wellness Weekend kojeg je podržalo 98 zemalja, ujedinjeni, bez podela i predrasuda, sa sve četiri strane svijeta, sa jednim ciljem : da promovišemo zdrave životne stilove, zdrave navike, Wellness i SPA programe, Alternativne tehnike i metode za unapređenje zdravlja širenjem pozitivne energije širom svijeta.

Institut „Bijeli Lotos“ sa saradnicima je bio ambasador Crne Gore i Budve, za koju se putem ovog učešća čulo i na Fidžiju, Maleziji , Indoneziji i u svih 98 zemalja koje su se našli zajedno na mapi učesnika.

Zahvaljujemo se svim našim kolegama koji su se odazvali pozivu da učestvuju na festivalu u ovom sjajnom globalnom projektu,spremni da daju svoj doprinos u promociji Alternativnih metoda i tehnika za unapređenje zdravlja, Wellness i SPA programa a pre svega pokažu svoju humanost i otvorenost da pomognu drugome,a u tome i jeste veličina ljudskosti.